Környezetvédelmi Aknák

Alkalmazási terület

Nagyméretű vasbeton akna elemek elsődleges felhasználási területét a környezetvédelmi műtárgyak kivitelezése jelenti. Előnyösen alkalmazható olaj, iszap és zsírfogóként üzemanyagtöltő állomások, kamion telepek, raktárbázisok esetében, de emellett összeépített tűzivíztároló vagy nagy átmérőjű átemelőaknaként is. A nagyméretű vasbetonaknák víztisztító szerelvényekkel való ellátását rendszerbeállítását és üzemeltetését partner cégeink végzik.

 

Aknaelemek főbb jellemzői

Az akna elemek tekintetében igen széles hosszúsági, szélességi és űrtartalmi méretválaszték áll rendelkezésére.

Keresztmetszet:

  • négyszögletes kialakítás: 15 és 18 cm falvastagsággal
  • nyolcszögletes kialakítás: 18 cm falvastagsággal

Az akna elemek 2,50 m-es külső magasságú sablonnal készülnek, 20 cm-es fenék vastagsággal készülnek. Az akna fedlapok vastagsága 22 (17+5) cm.

Az akna magasságok változtathatóak. 2,50 m magasság felett keretelem gyártása, vagy az akna süllyesztése javasolt. Az akna süllyesztése esetén a DN 80,100-as elemcsaláddal lehet áthidalni a szintkülönbséget. Minden esetben egy műszaki egyeztetés szükséges.

Az akna elemek falaiba és fedlapjaiba tetszőleges méretben és helyen áttörések vagy befalazó idomok helyezhetőek el. Igény esetén az akna elemekbe előregyártott vasbeton válaszfalak helyezhetőek el.

A nagyméretű vasbeton elemek is CEM I 52,5 N-SR 0/NA jelű nagyszilárdságú szulfátálló DDC cement felhasználásával készülnek. Betonminőség C-30/37-XA2, illetve C-35/45-XA3. Az akna elemek már anyagukban vízzáróak, így külön felületi védelmet nem igényelnek.

Az általunk gyártott többi termékcsaládhoz hasonlóan, a környezetvédelmi aknáknál is igényelhetőek egyedi megoldások. Ezek lehetnek szerelvény elhelyezések, áttörések, speciális kialakítások, levágások.

 

Elérhetőség:

Nagy Gábor

Termelési Igazgató

Tel: +36 70/452 78 39

E-mail:

Első Beton Ipari, kereskedelmi és szolgáltató Kft.
  • 6728 Szeged Vásár utca 1-3.
  • (62) 549-510
  • (62) 549-511
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×