13 jan. 2020 Kiskunfélegyházi növényolaj gyár: két új épületbe több mint 700 előregyártott vasbeton elemet építettünk be

Kiskunfélegyházán egy növényolaj gyár új épületének előregyártott vasbeton vázszerkezet kivitelezési munkálataiban vettünk részt, ahol két különböző technológiával készültek el az épületek.

Az első épületnél az épület vázszerkezete acélból készült, és csak a lépcsőház lett előregyártott vasbeton vázszerkezetű. Az épület magassági méretei miatt a pilléreket két helyen is toldottuk Peikko oszloppapucs rendszerrel. A pillérek közé előregyártott vasbeton falpaneleket helyeztünk el, monolit csomóponti csatlakozással. Itt a lépcsőkarok, a pihenő lemezek, és a zárófödém is előregyártott vasbeton szerkezet.

A második épület alsó három szintjének a vázszerkezete készült vasbetonból, és erre még három szint acélszerkezet került. A pillérek egymáshoz való toldása szintén Peikko oszloppapucsos rendszerrel készült. A pillérek keresztmetszete 60×60 cm-es, és a technológiai igények miatt számos acél szerelvény került beépítésre, így a gyártás nem volt tipizálható. A födémek feszített kéregpanelekből kerültek kialakításra, oly módon, hogy az alsó két szinten a +4,00 és a +7,00 m-en alátámasztást igénylő típusból, míg a +14,00 m-es szinten önhordó típusból.

A szerkezet szerelést több ütemben végeztük a csatlakozó monolit szerkezet technológiája végett, és így összesen 37 nap alatt készült el. Az elemek súlya és pozíciója miatt 95 tonnás autódaruval végeztük a szerelést. A két épületben mindösszesen 735 darab előregyártott vasbeton elem került beépítésre.

Első Beton Ipari, kereskedelmi és szolgáltató Kft.
  • 6728 Szeged Vásár utca 1-3.
  • (62) 549-510
  • (62) 549-511
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×