06 aug. 2018 Elhunyt kollégájára emlékezik a Duzsik-híddal az Első Beton Kft.

Az Első Beton Kft. különleges kishíd-elem sablont készített el szegedi telephelyén, amely akár 18 méter hosszúságú termék gyártására is alkalmas. Az elemet a szegedi székhelyű cég egykori kollégája, Duzsik Iván tervezte – halála után pedig rá emlékezve, róla nevezték el.

A kishíd-elem sablon 18 méter hosszúságú termék gyártására alkalmas. A kész sablon 3 darab, egyenként 6 méteres elemből áll, ezeket toldható csavarkötésekkel rögzítették egymáshoz. A sablon hosszúsága mellett a szélessége is változtatható az alvázba beépített csavarok segítségével. Mivel két féltagból áll a sablon, így az szélesíthető és a piaci igényeknek megfelelően akár nagyobb, tágasabb hídelemeket is tudnak önteni a sablon segítségével. A sablon tulajdonságai közé tartozik ugyanis, hogy tengelyirányban megosztott és csavarkötésekkel ellátott. A betétek egyedileg gyárthatók az igényeknek megfelelően, így növelhető a híd szélessége. Az első elemek – összesen 4 darab termék, 2 darab 16 méteres és 2 darab 14 méteres elem – egy hódmezővásárhelyi beruházáshoz készültek, a Szárazér és Mátyásh.főcsatornához.

Az Első Beton Kft. az egykori kollégájukra emlékezve, Duzsik-sablonnak nevezte el, ebben gyártják majd a Duzsik-hidat. A roppant erős, masszív és formás sablont az Első Beton Kft. lakatos és ács csapata közösen dolgozta ki. A sablon moduláris, több elemből áll és könnyen kezelhető. Van benne egy könnyítés, egy körüreg, a fogadónál pedig teljes keresztmetszetben tömör beton található, az 1 méter 78 centiméteres szélessége miatt nyugodtan lehet akár kerékpáros forgalmat is átvezetni rajta a gyalogos mellett – akár egy nagyobb, nyílt szelvényű meder felett is.

Első Beton Ipari, kereskedelmi és szolgáltató Kft.
  • 6728 Szeged Vásár utca 1-3.
  • (62) 549-510
  • (62) 549-511
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×