Referencia Munkák

Szeged, 2-es és 4-es villamospálya felújítás

A 2-es villamospálya felújítási munkálataiban 3 üzemegységünk is részt vett, a transzportbeton üzemünk, a betonacél üzemünk és a betonelem előregyártó üzemünk. A betonacél üzemünk mindösszesen 100 tonna betonacélt szállított le, melynek nagy része lekészített és lehajlított vasakból állt. Betonelem előregyártó üzemünk közel 500 db vágányburkoló elemet gyártott, jellemzően MSZ és MK jelűeket, valamint N jelű kábelaknáink is felhasználásra kerültek.

Csatornázási munkálatok

Az általunk gyártott különböző típusú DN80 és DN100 csatornarendszert az elmúlt időszakban többek közt az alábbi helyszíneken alkalmazták: Kistelek, Jászdózsa, Mindszent, Csanádpalota, Kecel, Békéscsaba, Doboz, Mélykút, Tataháza, Orosháza, Békéssámson, Sándorfalva, Jászkísér. A 2014-es évben több mint 13.000 db elemet gyártottunk, mely fenékelemekből, magasítókból, szűkítőkből, illetve szintbeállító gyűrűkből állt.

Csatornázási elemek

Az általunk gyártott különböző típusú DN80, DN100 csatornázási elemeket többek között az alábbi helyszíneken használják: Kistelek, Jászdózsa, Mindszent, Csanádpalota, Kecel, Békéscaba, Doboz, Mélykút, Tataháza, Orosháza, Békéssámson, Sándorfalva, Jászkísér. Az elmúlt időszakban a legyártott fenékelemek mennyisége elérte a 3000 db-ot, melyhez még kiegészítésként magasítók é szűkítők is kerültek beépítésre.

55-ös számú főút felújítás

Szeged-Baja közötti közel 100 km hosszan megerősíti és kiszélesítik az 55-ös számú főutat. A kivitelezéshez az általunk gyártott keretelemeket összesen 250 fm hosszban, valamint földtámfal kialakításhoz 3900 fm-nyi peronelemet is alkalmazták. Elemeinket a Mórahalom elkerülő szakaszon használták fel.

Szeged, Maty-Fehértói belvízrendszer fejlesztés

A projekt kapcsán közel 200 fm keretelemet, 800 fm mederburkoló elemet, melynek fenékszélessége 3 m, mélységes 1,20 m, valamint egyedi műtárgyakat, tolózáraknákat, tiltós előfejeket gyártottunk.

Jászárokszállás, Szarv-ágy patak

A Szarv-ágy patak rekonstrukciós munkálataihoz, az általunk gyártott T támfal elemeket alkalmazták, összesen 770 fm-nyi menyiségben. Az elemek 220 cm és 280 cm között változó magassági méretben készültek. A gyártás és szállítás közel 3 hónap alatt lezajlott. A projekthez ezen kívül nagy átmérőjű betoncsöveket és mederburkoló elemeket is szállítottunk.

Ajka, Le Bélier

A Formaöntöde bővítési munkálatainál cégünk nyert el a vasbeton vázszerkezet kivitelezési munkálatait. Az új épületszárny egy 5.000 m2-es csarnokrészből és egy 450 m2 alapterületű két szintes fejépületből áll. A csarnokrész kéthajós, egyenként 27,50 m szélességű szelemenekkel és főtartókkal kialakított vázszerkezet. Az iroda födémszerkezete is előregyárott födémpanelekből készült, előregyártott vasbeton gerendákkal. A vázszerkezet kivitelezése 1 hónapot vett igénybe. Mindösszesen 80 db kehely, 80 db pillér, 37 db feszített szelemen, 72 db födémgerenda, 1.200 m2 födémpanel és 51 db lábazati fal került beépítésre.

Baromfinevelő épületek lábazatai

Egyik kiemelt partnerünk felkérésére, és tervezőikkel valamint műszaki szakembereivel közösen megalkotva, a baromfi nevelő épületek lábazati elemeit előregyártott szerkezettel alakítottuk ki. Az idáig elkészült 7 épületnél történő alkalmazásánál pozitív tapasztalataink voltak. Természetesen a terméket folyamatosan fejlesztjük igazodva a Megrendelőnk igényéhez. A termékek szulfátálló cement felhasználásával készültek. A nagy darabszámok és rövid határidők miatt fém sablonokat készítettünk.

Sertéstelep

Ismételten részt vettünk a kisbéri sertéstelep rekonstrukciós munkálataiban, ahol is előregyártott hőszigetelt vb falpaneleket gyártottunk, 10 db tároló épülethez, összesen 200 db-ot. A régi, meglévő tárolók acélszerkezetét megtartották, felújították és előregyártott falpanellel burkolták körbe. Ugyanezen telephelyre a tavalyi évben előregyártott támfalelemeket is szállítottunk

Első Beton Ipari, kereskedelmi és szolgáltató Kft.
  • 6728 Szeged Vásár utca 1-3.
  • (62) 549-510
  • (62) 549-511
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×