20 okt. 2017 Beton Fesztivál 2017: Szigeti Csaba is a díjátadók között

Az idei fővárosi Beton Fesztivál fókuszában a beton és a víz állt – több mint négyszázan voltak kíváncsiak az iparággal kapcsolatos újdonságokra és szakmai előadásokra, amelyeknek a budapesti Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont adott otthont. Az eseményen kihirdették a „Minden építés alapja” pályázat nyerteseit is. A díjátadók között volt a MABESZ képviseletében az Első Beton Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, Szigeti Csaba is.

A betonban rejlő végtelen lehetőségeknek szinte csak az emberi fantázia szab határt, a betontechnológia ma már rendelkezésre áll. Ezt volt hivatott bemutatni a beton.hu szervezésében, a Magyar Cement- Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton), a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ), valamint tagvállalataik támogatásával megtartott Beton Fesztivál. A fesztivál célja, hogy necsak elméletben, de workshopokon keresztül a gyakorlatban való hasznosítást bemutatva ismertesse meg a beton alapanyagot a szakmabeliekkel és mindazokkal, akik érdeklődnek az építészet vagy a betondizájn iránt.

betonfeszt

Immár hagyományosnak mondható a „Minden építés alapja 2017″ pályázat nyerteseinek kihirdetése a Beton Fesztiválon. Az idén harmadik alkalommal kiírt pályázatot a szervezők több kategóriában hirdették meg, melyre gyakorlott építész tervezők mellett egyetemi hallgatók pályamunkáit is várták. Az előző évekhez hasonlóan idén is színvonalas pályamunkák érkeztek, amelyeket független, szakmai zsűri véleményezett. A díjátadók között volt a MABESZ képviseletében az Első Beton Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, Szigeti Csaba is.

Az idei fesztivál fókusza az országos árvízvédelmi helyzet és a 2017-es budapesti Vizes Világbajnokság betonos vonatkozásai voltak. A megépült létesítményekről, az árvíz elleni védekezésről tartottak előadásokat. A résztvevők konkrét beruházásokon keresztül ismerhették meg a hazai betonépítési kihívásokat, műszaki megoldásokat, mint például a FINA vizes világbajnokság óriás ugrótornyának kivitelezése, vagy a nagymarosi árvíz elleni védekezés.

A számos előadás, interaktív workshopok, valamint fotó- és tárgykiállítás mellett az egyetemi hallgatók azt is bemutatták, hogyan bánnak a betonnal, de gyakorlott, betonos szakemberek is kézzelfoghatóvá tették azt, hogy mi is a beton, miként viselkedik, mik az alkotóelemei.

Első Beton Ipari, kereskedelmi és szolgáltató Kft.
  • 6728 Szeged Vásár utca 1-3.
  • (62) 549-510
  • (62) 549-511
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×