29 Már. 2019 28 év 28 érv, 5. rész: Hő-, víz- és hangszigetelés? – Naná, hogy az Első Beton!

28 részes sorozatunk ötödik részében arra próbálunk választ adni, hogy mikor, hogyan és mivel szigeteljünk? Hő-, hang- és vízszigetelés? Naná, hogy az Első Beton!

A jó, minőségi hőszigetelés számos előnnyel jár: ami szinte biztos, hogy kímélni fogja a pénztárcánkat. Ráadásul a szigeteléssel nemcsak télen érzékelhető a jelentős energiamegtakarítás és egyben spórolás, hanem nyáron is: a hűvös nyári lakás élménye már-már megfizethetetlen, ugyanakkor a jó hőszigeteléssel a klíma beszerelését és üzemeltetését is teljesen megspórolhatjuk. A szigetelésre tekintsünk hosszú távú befektetésként!

Éppen ezért érdemes szakemberekkel – az Első Beton KFt. áruházában ebben is mindig segítségére vagyunk – felmérni, hogy milyen anyagot akarunk felhasználni a szigeteléshez.
Jó, ha tudja, hogy nem csak a vastagság számít. Még a szinte azonos alapanyagok hatásfoka is jelentősen eltérhet, mondjuk olyan adalékoknak köszönhetően, mint grafit – előfordulhat, hogy a vékonyabb a hatékonyabb. A legjobb, ha ebben is szakember segítségét kérjük.

Az épületeket megfelelő hőszigetelése mellett, elsődleges feladatunk, hogy megvédjük a nedvesség hatásaival szemben is. A nedvesség több formában is érheti az épületszerkezeteinket, mint például felülről jövő csapadék, alulról érkező különféle intenzitású talajnedvesség, és az épület belsejében történő az általunk kifejtett víz használat formájában is, így ezek ellen az épületeinket szigetelnünk kell. Egy új épületnél nem okoz gondot a megfelelő vízszigetelés elhelyezése, viszont fontos a kiváló minőségű, tulajdonságú anyag kiválasztása, mivel ezek az anyagok bent maradó részt alkotnak az épület egész élettartalmára. Ezzel szemben egy kész épületnél az utólagos külső vagy alsó nedvesedés elleni szigetelés soha nem könnyű feladat.

Hangszigeteléskor az egyik legfontosabb követelmény az lenne, hogy a szigetelés a hangforrás felőli oldalra kerüljön (így lenne a leghatékonyabb). Mivel ez csak ritkán megvalósítható, saját oldalunkon kell kialakítani a lehető legjobb szigetelést.

A falak utólagos hangszigetelésére legtöbbször előtétfalat alkalmaznak, aminek legnagyobb hátránya, hogy helyigényes megoldás, a fal vastagságát 8-10 centiméterrel is megnövelheti. Ezeknél a megoldásoknál a megfelelően rögzített tartóelemek közé üveg- vagy kőzetgyapot kerül, amit aztán gipszkarton panelekkel fednek be. Ennél a megoldásnál léteznek ma már jóval modernebb hangszigetelő panelek, amelyeknek nemcsak a felhelyezése egyszerű, de egyben dekorációs elemként is szolgának.

A megfelelő padlószigetelő panelek nemcsak a lentről felszűrődő hangokat tompítják, de az általunk keltett lépés- és kopogó hangokat is elnyelik. Ezek a szigetelések eltérő vastagságban kaphatók, és szinte valamennyi burkolat alá bekerülhetnek.

Az Első Beton Kft. áruházában többek között a Bachl, a Charvát, a Graytherm, az Icopal, a Büsscher & Hoffmann és a KnaufInsulation szigetelésre használatos minőségi termékeit is megtalálja.

28 év – 28 érv

Cégünk 2019. május 1-én ünnepli 28. születésnapját. Az évforduló apropóján 28 cikkben bemutatunk 28 ütős érvet, hogy miért is érdemes az építkezőknek, felújítóknak az Első Beton Kft. építőanyag áruházát választaniuk. Akár már egyetlen nyomós érv miatt is érdemes nálunk vásárolnia, ám mi 28-at mondunk majd el május elsejéig! És egy játékkal is kedveskedünk vásárlóinknak, amelynek fődíjaként 3X28 ezer forint értékben sorsolunk ki ajándékutalványt, amelynek értéke levásárolható áruházunkban! A játékért keresse fel Facebook oldalunkat!

Első Beton Ipari, kereskedelmi és szolgáltató Kft.
  • 6728 Szeged Vásár utca 1-3.
  • (62) 549-510
  • (62) 549-511
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×