05 Júl. 2018 16 tonnás, 18 méter hosszú betonelem az Első Beton új büszkesége

Többhetes tervezés, egyhetes kivitelezés és összehangolt csapatmunka után készült el az a különleges elem, ami igazi mérföldkő az Első Beton Kft. történetében: a 18 méter hosszú lágyvasas főtartó, amely nagy szilárdságú betonból készült, hogy bírja a terhelést. A gyártás során fontos szempont volt, hogy az elem a megszilárdulásig végig a sablonban maradjon, ott teljen le a kötési idő, a sablonban menjen végbe a megszilárdulási folyamat.

A kiemelés során ügyelnünk kellett arra, hogy az elem mindvégig vízszintes tengelyben maradjon. Csigás emelési módszerrel vettük ki és előre megtervezett, jól összehangolt munkának köszönhetően alig-alig mozdult el bármerre is a 18 méter hosszú betonelem.

A prototípus kiöntése után, most már csak körülbelül két napot vesz igénybe egy hasonló elem előkészítése: a sablon összerakása és a beöntés. Az Első Beton Kft. több üzeme és rengeteg dolgozója fogott össze, hogy sikeres legyen a projekt. Az első sikeres kiöntés után már több elemet is legyártott a cégünk, ezek közül a legelsők egy ajkai beruházáshoz kerültek.

Első Beton Ipari, kereskedelmi és szolgáltató Kft.
  • 6728 Szeged Vásár utca 1-3.
  • (62) 549-510
  • (62) 549-511
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×